جوینت ونچر

ساخت وبلاگ
جوینت ونچر

جوینت ونچر، قراردادی است که به موجب آن دو یا چند شخص حقیقی یا حقوقی، اقلام نقد و غیر نقد سرمایه ای را تحت کنترل و مدیریت مشترک، مطابق توافق های فی ما بین در پروژه ای معین یا سرمایه گذاری های متوالی به کار گرفته و در سود و زیان ناشی از مشارکت، به نسبت سهام خود شریک می شوند.

به کارگیری جوینت ونچر متنوع بوده و در بر دارنده ی اعمال حقوقی و اقداماتی مثل همکاری در مطالعات مشترک پروژه، تعهد مشترک در تأمین مالی پروژه، تعهد مشترک در اجرای پروژه،  مشارکت در مدیریت، مشارکت با شرکای محلی برای انجام فعالیت اقتصادی (سرمایه گذاری) در جهت توسعه ی پایدار بوده و همچنین به منظور مشارکت گروهی با هدف توسعه و بهره برداری و فناوری های جدید و، با قدری مسامحه، برای ادغام و یکنواخت کردن فعایتهای تجاری مختلف شرکا در یک شرکت مشترک و موارد مشابه به کار می رود.

با اینکه در اکثر نظام های حقوقی، قانونی خاص در خصوص جوینت ونچر تصویب نشده اما این مدل حقوقی – اقتصادی، ارتباط مستقیمی با مقررات مختلف قانونی مانند مقررات راجع به شرکتها، مقررات مالیاتی، حقوق مالکیت فکری، حقوق کار و حقوق قراردادها دارد.

چرا جوینت ونچر؟

از نظر سرمایه گذار خارجی، مشارکت با شرکای محلی به عنوان ابزاری برای ورود به بازارهای جدید به حساب می آید. ساز و کار جوینت ونچر، موجب می شود سرمایه گذار خارجی به واسطه ی شریک محلی خود از اوضاع اقتصادی و … کشور سرمایه پذیر مطلع شود و در نتیجه، سرمایه گذاری اش بهینه و با ریسک کمتری واقع شود. صرفه جویی در هزینه ها و انتقال تکنولوژی نیز از دیگر مزیتهای جوینت ونچر است.  نهایتا اینکه در قوانین برخی کشورها، فعالیت اشخاص خارجی منوط به مشارکت با اتباع داخلی است (در ایران، به موجب قانون تشویق و حمایت سرمایه گذاری خارجی مصوب 19/12/1380 مجلس شورای اسلامی و 4/3/1381 مجمع تشخیص مصلحت نظام، محدودیت سهم 49 درصدی برای خارجی ها که تا قبل از تصویب این قانون وجود داشت مرتفع گردیده است.)

انواع جوینت ونچر

جوینت ونچر قراردادی: در این نوع از جوینت ونچر، شرکا اقلام نقد و غیر نقد سرمایه را بر اساس توافق های قراردادی تحت مالکیت و مدیریت مشترک، بدون ایجاد شخصیت حقوقی مستقل (یعنی بدون ایجاد شرکت) و در جهت اجرای پروژه ای معین و یا سرمایه گذاری های متوالی به کار می گیرند. مفاد قرارداد جوینت ونچر (به منزله ی قرارداد پایه و اصلی) و سایر قراردادهای فرعی و مرتبط با قرارداد اصلی که بین شرکا امضا شده است، به عنوان مقررات و ضوابط حاکم بر روابط طرفین محسوب خواهد شد.

جوینت ونچر شرکتی: در این نوع از جوینت ونچر، شرکا توافق می کنند اقلام نقد و غیر نقد سرمایه را در راستای اجرای پروژه ای معین و یا سرمایه گذاری های متوالی، در یک شرکت با شخصیت حقوقی مستقل از خود و تحت مدیریت مشترک، به عنوان بنگاه اقتصادی سرمایه پذیر به کار گیرند. در جوینت ونچر شرکتی، بر حسب انتخاب نوع شرکت، مسئولیت شرکا ممکن است محدود یا نامحدود باشد. قانون حاکم بر شرکت مشترک و سایر مقررات مربوط در این خصوص، مطابق قانون کشور محل تشکیل (یعنی کشور سرمایه پذیر) خواهد بود. بنابراین، مبنای ایجاد جوینت ونچر شرکتی، قراردادی است که به موجب آن طرفین مشارکت توافق می کنند به منظور اجرای پروژه ای معین و یا سرمایه گذاری های متوالی، شرکتی با شخصیت حقوقی مستقل از خود تشکیل دهند. آنچه مشخص است این که مهمترین تفاوت جوینت ونچر شرکتی با جوینت ونچر قراردادی، در ایجاد یا عدم ایجاد شخصیت حقوقی (شرکت) می باشد مثل شرکت مدنی و شرکت تجاری در حقوق داخلی که شرکت مدنی فاقد شخصیت حقوقی است ولی شرکت تجاری (شرکتهای موضوع قانون تجارت) دارای شخصیت حقوقی مستقل از شرکا می باشد.

مصطفی محمدی: وکیل پایه یک دادگستری و مشاور حقوقی، مدیر وکیل سرا و موسسه حقوقی در تهران، عضو کانون وکلای دادگستری مرکز

+ نوشته شده در  یکشنبه بیست و نهم مرداد ۱۳۹۶ساعت 14:47  توسط Admin  | 
کتان و جین ترکیب رویایی...
ما را در سایت کتان و جین ترکیب رویایی دنبال می کنید

برچسب : جوینت,ونچر, نویسنده : advservices بازدید : 163 تاريخ : جمعه 3 شهريور 1396 ساعت: 8:35