لوله بازکنی

ساخت وبلاگ

هر زن خانه دار ممکن است با احتمال گرفتگی لوله فاضلاب ظرفشویی خود روبرو شوید.لوله بازکنی یکی از کارهایی هست که همیشه شما میتوانید روی آن حساب کنید. مشکلی که اغلب اوقات همسران را نیز به دردسر می اندازد و آن ها ساعت ها با سیفون زیر دستشویی درگیر می شوند! قطعا شما نیز جزو همین دسته از افراد هستید و گاهی اوقات لوله فاضلاب ظرفشویی شما گرفتگی خواهد داشت که به دنبال آن آب در سینک ظرفشویی جمع شده و تخلیه نمی شود.

باید گفت گرفتگی لوله فاضلاب هنگامی رخ می دهد که مواد غذایی و چیزهای زائد به داخل سینک ظرفشویی راه یافته و به دنبال آن در قسمتی از لوله فاضلاب ظرفشویی گیر کرده و باعث مسدود سازی آب می شوند. این گرفتکی ممکن است در هر بخش از لوله فاضلاب رخ دهد ولی عمومی ترین محل انسداد لوله در بخش شتر گلو (سیفون) و خرطوم فاضلاب می باشد. خصوصیات خاص این دو بخش باعث می شود که گرفتاری مواد در آن ها ساده تر باشد و مسیر لوله بسته شود.

در پست های بعدی بصورت کامل به آموزش لوله بازکنی می پردازیم.

۱– شترگلو (سیفون)

همانطور که باید اطلاع داشته باشید به بخش خمیده ماننده لوله شترگلو می گویند که شبیه گلوی شتر یا علامت مد (~) می باشد. خمیدگی های شتر گلو علت خاصی دارد که برای ممانعت از نشت یافتن بو و گازهای فاضلاب به درون محیط منزل می باشد. این یکی از خصوصیات شتر گلو می باشد، ولی به دنبال آن نیز مشکلی به چشم می خورد. این مشکل عبارت از این است که این خمیدگی همچنین باعث می شود که مکان مناسبی برای ایجاد گرفتگی و انسداد لوله شکل گیرد. مواد غذایی و دیگر ذرات زائد از سینک ظرفشویی به داخل لوله فاضلاب راه پیدا می کنند، در بخش شتر گلو گیر کرده و باعث گرفتگی لوله می شوند. همچنین به دلیل چسبندگی زیاد چربی های شسته شده از روی ظروف، آن ها در این قسمت چسبیده و با گذشت زمان باعث گرفتگی لوله می شوند.

تخلیه چاه

۲– لوله خرطومی

در تعریف لوله خرطومی عبارت است از لوله های که شترگلو را به دهانه چاه فاضلاب وصل می کند. این لوله نیز مستعد به انسداد و گرفتگی می باشد. چربی های ظروف و مواد غذایی به دیواره ها و شیار های لوله خرطوم می چسبند و باعث گرفتگی لوله می شوند.

در بخش های دیگر لوله فاضلاب احتمال اینکه گرفتگی رخ دهد کمتر می باشد، چون در سایر قسمت ها سطح لوله شکلی هموار و صاف دارد و احتمال چسبیدن چربی و غذا بسیار کم می باشد.

لوله بازکنی

پیشگیری

قبل از اینکه با مسدود شدن لوله فاضلاب ظرفشویی روبرو شوید باید یکسری نکات را رعایت کنید تا مانع رخ دادن انسداد لوله شوید. با انجام این کارها دیگر نگرانی در رابطه با گرفتگی و انسداد لوله فاضلاب ظرفشویی نخواهید داشت و لوله فاضلاب ظرفشویی مشکلی برای شما به وجود نخواهد آورد.

ساده ترین و بنیادی ترین راه جلوگیری از گرفتگی لوله فاضلاب ظرفشویی، ممانعت از وارد شدن مواد اضافی به درون لوله می باشد. با آنکه این روش در نگاه اول بسیار ساده و معمولی به نظر می آید ولی خیلی از افراد با عدم رعایت آن به این مشکل روبرو شده و سپس با مراجعه به شرکت های لوله باز کنی و یا شماره های مختلف به دنبال تخلیه چاه و رفع گرفتگی می گردند. به عبارت دیگر باید گفت دلیل اصلی گرفتگی لوله های فاضلاب وارد شدن مواد زائد به داخل لوله است. لوله فاضلاب محلی برای عبور آب و فاضلاب می باشد و در صورت بروز ورود مواد اضافی، امکان دارد با گرفتگی روبرو شود. 

لوله بازکنی حرفه ایلوله بازکنی حرفه ای

با این وجود، اگر مواد غذایی و مواد اضافی وارد لوله شد، نبایست آن ها را به همین حال رها کرد، باید اندکی آب به داخل سینک ظرفشویی ریخت تا مواد اضافی که وارد شده اند به همراه آب از میان شتر گلو و لوله ها عبور کنند.

بازکردن گرفتگی لوله

با توجه به موارد نام برده شده، اگر باز هم مواد اضافی وارد لوله شدند و ریختن آب هم کمکی در حل ماجرا نکرد، باید به دنبال روش های دیگری به منظور رفع گرفتگی لوله بود. روش های اصلی باز کردن گرفتگی لوله در زیر بیان شده است.

۱– لوله بازکن دستی

نام دیگر لوله باز کن دستی تلنبه می باشد، وسیله ای که به منظور باز کردن گرفتگی لوله فاضلاب ظرفشویی بسیار مناسب می باشد. ساختار این وسیله به نحوی است که در آن فقط یک بخش پلاستیکی نیم دایره مانند به همراه یک دسته به چشم می خورد. هنگام انسداد لوله فاضلاب ظرفشویی، بخش پلاستیکی تلنبه را روی دهانه لوله در کف سینک ظرفشویی قرار دهید به صورتی که سطح لوله باز کن اطراف دهانه را در بر گیرد و امکان خروج هوا وجود نداشته باشد. سپس به سمت پایین دسته لوله باز کن دستی را فشار دهید تا لوله باز کن به طرف دهانه سینک حرکت کند. این عمل را تا چند بار تکرار کنید تا گرفتگی لوله برطرف شود. شیوه عمل تلنبه به این شکل است که با فشار دادن لوله باز کن به سمت درون هوای داخل لوله باز کن به طرف لوله ها حرکت کرده و مواد اضافی داخل لوله را با مجبور به حرکت می کند، تکرار این عمل باعث می شود مواد داخل لوله هدایت شوند و گرفتگی رفع شود.

زمان به کارگیری تلنبه باید به دو نکته با اهمیت دقت کرد:

حواستان باشد زمانی که تلنبه لوله باز کن را فشار می دهید، نبایستی هوا از بخش زیرین پمپ به خارج راه یابد.

بعد از باز شدن لوله مقداری آب داخل لوله بریزید تا مواد جامد درون لوله به داخل چاه رفته و دوباره شاهد عمل گرفتگی نباشید.

۲– لوله بازکن شیمیایی

به منظور رفع گرفتگی های ضعیف استفاده از این لوله باز کن ها دیده می شود. استفاده از آن ها به مقدار کافی باعث می شود گرفتگی لوله برطرف شود. البته باید خاطر نشان کرد که سرعت عمل این روش بسیار کند است. بعد از ریختن ماده لوله باز کن باید مدت زمانی صبر کرد تا مواد شیمیایی داخل لوله باز کن وارد لوله شده و داخل مواد زائد نفوذ کند تا سبب از بین رفتن آن ها و رفع گرفتگی لوله شوند. این نوع لوله بازکن ها در خود مواد اسیدی و شیمیایی دارند که سبب حل شدن و از بین رفتن مواد می شود. این مواد شیمیایی هم باعث رفع گرفتگی می شود و هم به لوله آسیب وارد می کنند. به دنبال استفاده از این مواد باید دقت لازم را داشت چون استفاده پی در پی از آن ها باعث می شود لوله ها خورده و پوسیده شوند. بعد از استفاده از مواد شیمیایی لوله باز کن و باز شدن گرفتگی لوله، مقداری آب داخل لوله ها بریزید تا هم مواد باقی مانده و هم مواد شیمیایی که به منظور رفع گرفتگی به کار گرفته شدند از درون لوله ها خارج و لوله پوسیده نشود

مواد درون لوله باز کنی هویت سیمی و شیمیایی دارند و در نتیجه باید از دسترس کودکان دور نگه داری شوند. نباید این مواد را همچنین بو کرد زیر بخار حاصله از آن ها ماهیت سمی دارد و ممکن است باعث بروز مشکلاتی در سیستم ایمنی و سلامت انسان شود.

۳– پودر لوله بازکن

در گذشته یعنی زمانی که محلول های شیمیایی لوله باز کن وجود نداشت، به منظور باز کردن لوله از پودری به اسم "چنته" استفاده می شود. به منظور استفاده از این پودر آن را باید در لوله خشک بریزید و پس از گذشت مدت زمانی جریان آب را به داخل لوله باز کنید. به دنبال ورود محلول های شیمیایی یا اسیدی لوله باز کن به بازار، استفاده از این پودر دیگر به تاریخ پیوست ولی هنوز هم کسانی هستند که به این پودر دسترسی دارند که اگر شما نیز جزو آن ها هستید از آن نیز می توانید برای رفع گرفتگی لوله استفاده کنید.

۴– لوله بازکن دست ساز

بعضی اوقات می توان از ترکیبات دست ساز به منظور باز کردن لوله استفاده کرد که یکی از آن ها ترکیب جوش شیرین و سرکه است که می تواند در باز کرده راه لوله های ظرفشویی به شما کمک کند. به این منظور ابتدا چند قاشق جوش شیرین به داخل لوله ریخته سپس مقداری سرکه روی آن بریزید.

۵– آب جوش

یکی از راه های سنتی رفع گرفتگی لوله ها استفاده از آب جوش می باشد، مخصوصا زمانی که به هیچ گونه لوله بازکنی دسترسی ندارید. استفاده از این روش در رابطه با گرفتگی های ضعیف مناسب می باشد. اگر گرفتگی لوله زیاد نباشد با ریختن اندکی آب جوش به داخل لوله سینک ظرفشویی می شود به سادگی راه لوله را باز کرد.

۶– بازکردن اتصالات لوله

در پایان باید به راهی اشاره کرد که روش استفاده شده توسط بسیاری از آقایان است یعنی باز کردن اتصلات لوله. اگر هیچکدام از روش های بالا جواب نداد مجبور هستید که اتصالات لوله را باز کنید تا بتوانید مواد اضافی را از آن خارج سازید. اگر گرفتگی زیاد و یا مقاومت زیادی داشته باشد، امکان رفع آن ها با روش های بالا وجود ندارد و باید با باز کردن لوله ها نسبت به زدودن آن ها از محیط داخل لوله برای باز کردن راه فاضلاب اقدام کرد

کتان و جین ترکیب رویایی...
ما را در سایت کتان و جین ترکیب رویایی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : advservices بازدید : 140 تاريخ : جمعه 20 بهمن 1396 ساعت: 23:05